4.1.1.7 Douane

Douane

Schengenzone

De Verdragen van Schengen zijn overeenkomsten tussen een aantal Europese landen om het vrije verkeer van personen mogelijk te maken. De volgende landen behoren tot het Schengengebied: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, IJsland, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland. De Europese landen Groot-Brittannië, Ierland, Cyprus, Bulgarije, Roemenië en Kroatië behoren niet tot de Schengenlanden.

Opgelet: ook binnen de Schengenzone dien je als reiziger in het bezit te zijn van geldige identiteitsdocumenten. Wie reist binnen de Schengenzone kan toch nog geconfronteerd worden met een grenscontrole.

In- en uitvoer van goederen

Er bestaan strikte regels wat betreft de invoer en uitvoer van bepaalde producten. Zo kunnen in bepaalde landen antiquiteiten niet worden uitgevoerd. Ook plantaardige en dierlijk producten zijn vaak aan strikte reguleringen gebonden. Sommige landen vragen voor het betreden van het grondgebied een schriftelijke verklaring over de goederen die het land worden ingevoerd.

Informeer je over deze regelgeving bij de bevoegde instanties. Ook (geactualiseerde) reisgidsen bevatten nuttige informatie hierover.

Douane

Hou de aankoopbewijzen bij van de goederen en producten die je wenst uit te voeren. Deze documenten zijn nodig wanneer de goederen voor uitvoer dienen te worden aangegeven.Lees verder: 4.1.1.8   Veiligheid op de luchthaven
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen