Ervaringen

Op deze webpagina worden ervaringen van studenten van Vlaamse hogeronderwijsinstellingen die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen, gepubliceerd en gedeeld.

Studenten met een buitenlandervaring worden uitgenodigd om hun ervaring via dit kanaal te publiceren. Klik hiervoor op: ik wil een nieuwe ervaring toevoegen.

De Vlaamse overheid tracht bij alle jongeren goesting en interesse te wekken om te studeren in het buitenland. Niet enkel bij de reguliere studenten, maar ook bij jongeren uit ondervertegenwoordigde groepen. Daarom heeft BILL in opdracht van de Vlaamse overheid buitenlandervaringen van jongeren uit deze groepen gebundeld in een frisse publicatie om zo andere studenten te inspireren. Lees meer.

Voor artikels en interviews: klik hier.

sakarya travesti


Eduard
Beijing - CHINA


  • Eduard (Beijing, CHINA)
    Beijing, CHINA

Studie of Stage ?

stage

Naam van de opleiding die je op het moment van je vertrek naar het buitenland volgde

International Business

Naam van je thuisinstelling

Hogeschool Utrecht

Naam van je gastinstelling

e-commerce company

Kostprijs per maand

appartement is rond de 600eu maar verblijf in een hotel kan soms goedkoper zijn...

Ontving je een beurs? Welke beurs en welk bedrag per maand?

Ik ontving rond de 2000 euro van mijn school, maar moest in ruil daarvoor alle bonnetjes inleveren en een video verslag gaan maken. 

Totale duur van je verblijf.

6 maanden

Waarom besloot je om in het buitenland te studeren / stage te lopen?

Omdat ik vind dat je voor je eigen kennis ook veel kunt leren van buitenlandse handels methodes, en is altijd wel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Waarom koos je deze bestemming?

Mijn opleiding houdt internationale handel in, dus leek mij het een goed idee om mijn stage in China te doen, omdat hier eigelijk alles vandaan komt en je veel leert met betrekking tot handel. Hier in China leer je veel van de aziatische handels wereld en de manier van handelen met Aziatische kopers of verkopers.

Verliep de voorbereiding vlot (keuze van de opleiding / de stage in het buitenland, het vinden van huisvesting, praktische organisatie, …) ? Indien neen, wat waren de obstakels ?

Mijn school heeft mij goed geholpen met het voorbereiding maar het bedrijf vinden zelf ging eerst niet zo makkelijk.. later heb in een bedrijf gevonden die voor mij tegen betaling natuurlijk een mooie stage plek heeft gevonden. Zij hebben mij goed geholpen met het voorbereiden van mijn visa en hebben zij ook een huisvestiging voor mij gevonden inclusief mij rondleiden en het helpen met kleine dingen zoals waar en hoe ik een chinees OV-chipkaart kan aanschaffen. Ik kan jullie 100% vertellen dat zonder dat bedrijf ik het heel moeilijk zou hebben gehad.. Het bedrijf is gevestigd in Beijing dus ook heel makkelijk voor mij om bij hun langs tegaan voor bepalde vragen. Mocht je plannen hebben om je stage in China te doen dan adviseer ik jouw contact op te nemen met AsiaOppo.com het skype adres is usaduke2006 en het e-mail adres is alex@asiaoppo.com 

Kon je rekenen op begeleiding van je thuisinstelling en / of gastinstelling?

Zoals ik al had verteld het agency in China had mij goed op weg geholpen en dankzij hun was het allemaal makkelijk voor mij.

Hoe financierde je je verblijf (beurs, eigen bijdrage in de kosten, sponsoring van familie / vrienden, vakantiejob, baan in Vlaanderen / buitenland, …) ?

Ik kreeg een vergoeding van mijn stage bedrijf, en kreeg ook nog studiefinancering plus bij beurs. Daarmee kun je goed je huur en eten&drinken hier betalen. Het eten in Beijing is erg lekker en heel goedkoop, voor al 2 euro kun je al goed eten!

Hoe ging je om met een eventueel te verwerken cultuurschok (bij aankomst op je bestemming, terug thuis) ?

Het cultuur in China is heel mooi en niet veel anders dat in europa, het wordt hier met alle respect behandelt!

Wat waren de minpunten ?

Mijn minpunten waren meer van dat het internet hier niet snel is en je VPN moet gebruiken voor apps zoals FB, Youtube, Instagram enz 

Wat waren de pluspunten ?

Pluspunten waren meer in het gebied van omgaan met elkaar, je wordt hier goed ontvangen en gerespecteerd door de Chineze bevolking. En alles is hier goedkoop met vergelijking tot europa.

Heb je tips voor toekomstige internatonale studenten ?

Ben je gemotiveerd en heb je zin in iets anders dan Europa en wil je je grenzen vergroten kwa contacten en meer kennis van Azie, dan moet je zeker hier zijn!!Bekijk ook zeker de andere ervaringen


Thomas
BRAZILIE
Sao Paulo
studie
Lees meer...
Natasja
PORTUGAL
Beja
stage
Lees meer...
Christophe
GRIEKENLAND
Thessaloniki
studie
Lees meer...
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen