1.2.3 Waar wil je naartoe?

In welk land of in welke regio/stad wil je studeren? Is het een moderne stad of eerder een ruraal gebied of een ontwikkelingsgebied?

De beste plek is uiteraard afhankelijk van een heleboel factoren. Geen enkele plaats zal volledig voldoen aan al je wensen en verlangens. Het is wikken en wegen. Elke plaats biedt iets bijzonder.
Europa is bijzonder populair omwille van het Erasmus + programma, de vlotte(re) erkenning van je bachelor- of masterdiploma, en de jarenlange ervaring met uitwisselingen en de daarbij horende administratie.
Ook de VS en Canada zijn erg populair, omwille van de taal van het onderwijs en de nauwe contacten die heel wat instellingen in Vlaanderen onderhouden met Noord-Amerikaanse partners.
Studenten worden almaar avontuurlijker en het aantal studenten dat verder weg trekt neemt toe: Afrika, Azië, Nieuw-Zeeland en Australië groeien enorm in populariteit.

Het belang van een internationale ervaring neemt ook almaar toe en studenten zijn bereid hierin te investeren. Leven en studeren in een cultuur die drastisch verschilt van de eigen cultuur maakt de ervaring veel intenser en meer confronterend. In heel wat landen zien we overigens een enorme toename van een aantal internationale studieprogramma’s in het Engels, hetgeen de drempel aanzienlijk verlaagt.

Waar wil je naartoe?Lees verder: 1.2.4   Hoe lang wil je weg?
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen